Румънският онлайн търговец на дребно eMAG, с 9 милиона клиенти от

...
Румънският онлайн търговец на дребно eMAG, с 9 милиона клиенти от
Коментари Харесай

eMAG инвестира €100 милиона в изграждането на най-големия логистичен парк в ЦИЕ

Румънският онлайн търговец на дребно eMAG, с 9 милиона клиенти от Румъния, България и Унгария и пазар с 40 000 продавачи, създава логистичен хъб от 100 000-120 000 кв.м покрай Будапеща. Това ще бъде най-големият логистичен център от този вид в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), съобщава .

Инвестицията се прави оценка на 100 млн. евро, като компанията към този момент е употребила мостов заем от 30 милиона евро, с цел да я започва. Гръцката Alpha Bank, която създаде по-широко съдействие с eMAG, ще отпусне заем от 70 милиона евро за финансиране на плана.

При създаването на плана eMAG се ангажира със стандартите за узаконяване BREEAM Excellent за зелени здания за усъвършенстване на потреблението на сила и ограничение на излъчванията на парникови газове.

" Като водач в бизнес кредитирането в Гърция, финансирането от Alpha Bank на първия план за логистичен център на eMAG в Централна и Източна Европа удостоверява уговорката на нашата банка да финансира планове с добавена стойност, които форсират образуването на районни играчи и способстват за поддръжка на устойчивия стопански напредък, " сподели Янис Емирис, общоприет шеф Банкиране на едро на Alpha Bank.

" Суйчари за влюбен ", " самомиялни " и " безвъзмездни кучета ": Какво търси българинът в eMag

Платформата показа тазгодишната си сбирка от бисери

" Надяваме се, че образецът на eMAG ще бъде общопризнат в необятен мащаб от представителите на румънската бизнес среда ", сподели Серджиу Опреску, изпълнителен президент на Alpha Bank Румъния и общоприет управител на интернационалната мрежа на Alpha Bank Group.

Alpha Bank е първата задгранична частна банка, която навлиза на румънския пазар през 1994 година, изграждайки дълготрайни връзки с огромни корпорации през миналите близо 30 години.

През последните години eMAG и Alpha Bank си сътрудничат за внедряване на решения, целящи да дават на клиентите на търговеца на дребно новаторски решения за заплащане, като да вземем за пример: стартирането на услугата Instant Money Back за първи път в Европа (последвано от сходни внедрявания, в това число в Унгария ); Споделяне на POS в шоурумите на eMAG; Вноски отвън Съединени американски щати, осъществени с VISA; консолидираното на POS в мрежата easybox, създадена от Sameday; SoftPOS за Freshful куриери и други.
 eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния
eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния

Компанията възнамерява по-голяма агресия в Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР